Składniki na 4 osoby:
- 300 g makaronu pełnoziarnistego świderki
- 2 średnie awokado
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 garście pomidorków koktajlowych
- 200 g chudej szynki z indyka
- 1 łyżka oliwy
- 1 garść kukurydzy z puszki
- pół garści posiekanej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- oregano
- sól, pieprz, ulubione przyprawy
Sposób wykoniania:
Makaron ugotować według czasu na opakowaniu. Jedno awokado zblendować razem z jogurtem, solą, pieprzem, oregano i zgniecionym czosnkiem na sos. Drugie awokado pokroić w kostkę. Pomidorki poprzekrajać wzdłuż. Szynkę z indyka pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie na rumiany kolor. Zmieszać razem makaron, pomidorki, szynkę, kukurydzę, awokado w kawałkach, natkę pietruszki i sos z awokado.
Twój komentarz