mgr Jadwiga Ryżka
10 Luty

Pieczone pączki twarogowe z konfiturą

Przedstawiam wam szybki przepis na domowe pączki.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej typ 1850
  • 250 g sera twarogowego półtłustego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8 łyżeczek ulubionej konfitury.

 

Sposób wykonania:

Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto.
Pokroić na osiem części. Do środka dodać konfiturę i dokładnie skleić formując kształt pączka. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachować odstępy). Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Posypać pudrem z ksylitolu. 

Twój komentarz




POKAŻ