Z pomocą przychodzą nam właśnie ZUPY.
A dlaczego?
Mają wiele zalet, na przykład:
sycące - gotowane na bulionach warzywnych, chudych drobiowych/wołowych z dodatkiem dużej ilości warzyw mają niską gęstość energetyczną i są bardzo sycące
odżywcze- zupy są bogactwem witamin, składników mineralnych i błonnika. Dla wielu zupa to główne źródło warzyw w diecie
rozgrzewające - jako kolorowy dodatek do obiadu czy na kolację doskonale ogrzewają gdy za oknem zimno i szaro
świetnie nawadniają - jesienią i zimą pijemy zdecydowanie mniej płynów niż w gorące lato, zupa może być świetnym sposobem na dodatkowe wypijane płyny w ciągu dnia
sezonowe - można je wykonać z sezonowych warzyw - krem z dyni, zupa grzybowa czy krem z cukinii - tanie i łatwe w przygotowaniu i w dodatku z najsmaczniejszych i aromatycznych składników.
#jadwigaryzkanowinki #zupy #dietetykkliniczny #skoczow #zywiec #suchabeskidzka #andrychow
Twój komentarz